Hiken met kinderen (wat moet je weten)

Toen mijn Khoubayb ongeveer zes maanden oud was, zijn hoofd omhoog kon houden, stopte ik hem in een draagzak en vertrok op onze eerste wandeling door Zuid-Frankrijk. Ik voelde me een supermoeder. Meestal sliep hij. Maar het was zo'n opwindende ervaring. Het was alsof ik voor het eerst door deze wereld liep. Toen hij drie jaar was geworden zijn we dan naar Zwitserland vertrokken en kon hij genieten van het gezonde lucht en het prachtige uitzicht. Nu mijn zoon vijf jaar is geworden en zijn liefde voor het verkennen van wandelpaden groeide, waagden ik ons ​​naar plaatsen als de gebergte in Nendaz en de Italiaanse berg gebieden. Gaandeweg hebben we geleerd dat een succesvolle wandeling evenveel te maken heeft met de juiste uitrusting als met de juiste houding, in het bijzonder het rustig kunnen omgaan met een situatie waarin de zaken niet volgens plan verlopen, als gevolg van een storm of een harde wind. Hoewel ongelukken onvermijdelijk zijn, is het goede nieuws dat welk avontuur je ook begint, er grote voordelen aan verbonden zijn als ouders en kinderen samen wandelen. Ik kan je talloze onderzoeken geven die bevestigen dat wandelen met je kinderen het emotionele welzijn bevordert en positieve gezinsinteracties versterkt. Nu hij vijf jaar is geworden, zijn we naar de Italiaanse - Zwitserse Alpen gegaan en het was prachtig. Ik heb de mooiste reis mogen mee maken met mijn kleine onderzoeker. We hebben er zo veel van genoten, dat ik jullie beloofd had om hier een blogpost over te schrijven. Het is echt nooit te vroeg om met je kinderen te gaan kamperen en de bergen in te trekken. Ik zou zelfs zeggen, hoe jonger hoe beter. Hiken en kamperen is een geweldige manier om de jongere kinderen kennis te laten maken met de wonderen van het zijn in de natuur en de survivalskills hoe ze moeten overleven in de wildernis. Kinderen zullen zoveel dingen vinden die hen zullen boeien: genieten van de sterrenhemel, het geluid van een uil, kleine insecten die hun weg naar huis zoeken en nog veel meer... ik wil dat je ook zo een onvergetelijk ervaring mee maakt met je kinderen.

Lees meer »

Thuisonderwijs

كُلُّ أمْرٍ ذِي بَالٍ لاَ يُذْكَرُ ’بِسْمِ اللهِ‘ فِيهِ فَهُوَ أبْتَرُ.

Lees meer »

Hoe wij thuisonderwijs geven

Thuisonderwijs ziet er in elk gezin anders uit. Laat ik daar even mee beginnen. Het zou nooit hetzelfde moeten zijn, omdat elke gezin anders is en elk kind anders is. 

Lees meer »

Wat doet de natuur met kinderen (unschooling)

Iedereen is het erover eens dat we veel meer moeten weten over jonge kinderen, en hoe zij de wereld waarnemen en hoe ze daarin leven, groeien en leren. De vraag is hoe doe je dat. Tot nu toe heeft het nog weinig effect gehad op scholen. Een theorie die nu wel een trend is geworden, is de theorie van de rechter hersenhelft en de linker hersenhelft, die stelt dat we soms de ene kant van onze hersenen gebruiken, terwijl we voor andere activiteiten de andere helft gebruiken. Nu stel je waarschijnlijk de vraag wat heeft natuur hier mee te maken en wat is de waarde daarvan? Daar komen we in shaa Allah later op terug. 

Lees meer »